QiGong

QiGong

氣功

Qi Gong este o practică antică chineză ce combină mișcările fizice, meditația și controlul respirației pentru a cultiva și echilibra energia vitală cunoscută sub numele de „Qi”. Această disciplină este profund înrădăcinată în medicina tradițională chineză, filosofia Taoistă și teoria Budistă.

Principiul fundamental al Qi Gong este armonizarea, consolidarea și purificarea energiei interne prin exerciții deliberate și focalizate. Practica Qi Gong este folosită atât pentru menținerea sănătății cât și pentru vindecarea specifică, având aplicabilitate în prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni.

Există numeroase forme de Qi Gong, fiecare cu tehnici și obiective specifice. Unele practici se concentrează mai mult pe aspectul meditativ, în timp ce altele pun accentul pe exercițiile fizice. Indiferent de forma practicată, toate tehnicile de Qi Gong împărtășesc scopul comun de a îmbunătăți starea de sănătate și de a spori longevitatea.

 

Tehnicile specifice includ:

Exerciții de respirație: Controlul respirației pentru a influența și regula fluxul de Qi în corp.

Mișcări lente, grațioase: Executarea de gesturi și posturi care stimulează și dirijează energia.

Meditație și vizualizare: Utilizarea concentrării mentale și a imaginației pentru a conduce energia Qi prin meridiane și pentru a echilibra corpul și mintea.

Formele tradiționale de Qi Gong pot avea diverse denumiri și se pot practica în diferite școli sau linii de transmitere, fiecare cu particularitățile sale în ceea ce privește tehnicile și filosofia. Practica poate fi personalizată pentru a satisface nevoile individuale ale practicanților, având ca rezultat o experiență profundă și personală.

Astfel, Qi Gong poate fi definit ca o practică de cultivare a energiei vitale prin intermediul mișcării controlate, respirației conștiente și concentrării mentale, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea fizică și spirituală.

Vino la o lectie GRATUITA

Tue Thur
6:00pm
6:00pm - 8:00pm

Qigong

6:00pm - 7:00pm

Qigong

Contacteaza-ne pe WhatsApp