Aikido copii: 9-13 ani, grupa 3, marți și joi 19:20-20:20
60
minute
-
Cătălin Samer MatariehCiteste mai mult
-
Sensei Nicolae MituCiteste mai mult
Armonia interioară înseamnă că ceea ce gândeşti este în concordanţă cu ceea ce faci, ca ceea ce vrei nu contravine altor lucruri pe care simţi că trebuie să le faci.
Datorită stricteții în stabilirea obiectivelor, încurajării permanente și a respectului pentru valori, toate integrate în programele de arte marțiale, practicanţii capăta încredere în sine. Pe scurt, crește stima de sine și ieșind din zona de confort și orice îşi vor propune vor reuși. Doar și pentru acest lucru merită să practici artele marțiale. O stimă de sine ridică înseamnă mai multă încredere în propria persoană și să abordezi și situații pe care, în alte condiții și cu o altă stare de spirit, ar fi evitate.
În mentalul colectiv, artele marțiale sunt asociate cu cei mici, necesare pentru a-i ajuta să se dezvolte armonios, dar sunt o formă de activitate fizică care poate fi practicată indiferent de vârstă. Tot ce-ți trebuie pentru a obține rezultate este să fii îndrumat de un profesor care a înțeles meșteșugul artelor marțiale.
Artele marțiale solicită fiecare grupă musculară (tonifică mușchii), îmbunătățește flexibilitatea și echilibrul și dă o anumită putere persoanei care le practică atât la nivel fizic, cât și psihic.
Luând în considerare faptul că o bună pregătire marțială trebuie dublată de o bună pregătire intelectuală, copiii care practică arte marțiale își cultivă calități mentale deosebite și simțul oportunității care îi va ajută ulterior să identifice situațiile propice din viață și să ia decizii corecte.
Copiii învaţă să asculte şi să se autodisciplineze. Ca să poată executa tehnicile, este foarte important să fie atenţi, să înţeleagă ce li se arată şi li se explică. Apoi ei rezolvă un mic puzzle, prin descompunerea şi recompunerea mişcărilor instructorului. Dezvoltarea copiilor are implicaţii complete: ei îşi descoperă corpul şi învaţă mişcările naturale ale acestuia, iar în acelaşi timp îşi dezvoltă spiritul analitic.
Aikido, ca orice altă marţială de altfel, este plin de semnificaţii. Copiii învaţă că, de fapt, o cădere este doar un punct intermediar până când sunt din nou în picioare, fiind în felul acesta pregătiţi pentru orice. Aikido nu există fără lucru în echipă. În afară de deplasări, toate tehnicile se execută cu partener, realizându-se în acest fel o legătură puternică între cei care studiază această artă.
Armonia interioară înseamnă că nu ai conflicte interioare, că „vocea ta interioară” nu este contradictorie, nu este o stare perpetuă în care unii norocoşi se găsesc , ci o stare în care te poţi găsi de fiecare dată când o cauţi cu suficientă consecvenţă.
În funcţie orientarea personală, precticanţii vor găsi în Aikido o tehnică eficentă de auto-apărare, o cale de iluminare spiritual sau o modalitate de obţinere a sănătăţii fizice sau a păcii minţii.
Este acel loc în care îţi vine să spui „La Vita e Bella”, cu pasiunea lui Roberto Bennini în filmul cu acelaşi nume. (Dacă nu l-aţi văzut, vă recomand să vă faceţi un cadou – merită fiecare minut!)