search back preload
header-test

Shihan Stefan Stenudd la Constanța

La începutul lunii octombrie, Aikido Club Constanța a organizat la dojo-ul clubului un stagiu important, care l-a avut ca invitat, în premieră în România, pe Shihan Stefan Stenudd, vicepreședintele Federației Internaționale de Aikido, 6 DAN (Hombu Dojo, Tokyo, Japonia). Alături de Shihan Stenudd, stagiul s-a bucurat de prezența lui Patrick Livbom Sensei, preşedinte al Fyris Aikidoklubb Uppsala, Suedia.

 

În vârstă de 57 de ani, Shihan Stefan Stenudd este instructor Aikido din 1973 şi deţine preşedinţia Federaţiei Suedeze de Budo din 2009. În ultimii 35 de ani, Shihan Stefan Stenudd a desfăşurat o activitate bogată, în cadrul unor instituţii guvernamentale suedeze, trecând prin cariera didactică şi activând, cu succes, în artă, literatură şi publicistică. Pe lângă numeroasele articole din presa generalistică şi de cultură din Suedia, a publicat peste zece volume de beletristică şi science-fiction. Shihan Stefan Stenudd este pasionat de filosofia Extremului Orient şi artele marţiale, fiind totodată atras de antropologia culturală, istoria miturilor şi cultura populară şi de masă.

Stagiul condus de Shihan Stenudd a marcat aniversarea a zece ani de existență pentru Aikido Club Constanța, acesta fiind primul club de profil înființat în județul Constanța și devenind de-a lungul timpului unul dintre cele mai puternice cluburi de arte marțiale din Constanța. La invitația președintelului clubului, Sensei Ion State, alături de un număr bogat de practicanți atât din țară cât și din străinătate, clubul Aikibudo din București, condus de Sensei Nicolae Mitu, s-a bucurat să marcheze momentul aniversar al dojo-ului din Constanța.

Despre Aikido

Aikido este o artă marțială japoneză care armonizează un ansamblu perfect de mişcări, prin care agresiunea adversarului este absorbită, preluată şi transmisă înapoi. Aikido reprezintă un mod de a răspunde violenţei prin non-violenţă şi este o tehnică folosită cu succes de Poliţia din Tokyo, Jandarmeria Franceză şi U.S. Marines. Mai mult, Aikido nu se traduce doar printr-o metodă de luptă japoneză, ci înseamnă şi o cale marţială prin care practicantul îşi depăşeşte propriile limite, dobândeşte sănătatea corporală optimă şi se pregăteşte după rigori militare.

AddThis Social Bookmark Button

S5 Box

Vă puteți conecta folosind un cont local sau contul Facebook asociat.