search back preload
header-test

Aikido pentru copii, la malul Mării Negre

Tehnică AikidoPentru că vara își manifestă din plin căldura moleșitoare, iar între betoanele orașului aceasta se simte înzecit mai apasătoare, și pentru că școala s-a terminat, clubul sportiv Aikibudo a organizat stagiul anual de vară la mare, pe litoralul românesc, la Eforie Nord.

Au fost prezenti peste 30 de copii cu vârste între 5 și 13 ani și, alături de Sensei Nicolae Mitu, 4 Dan Aikido - Aikikai, aceștia au fost ținuți în frâu de doi dintre Senpaii clubului, Miki și Sergiu.

Tehnică AikidoCu un program bine pus la punct, cu multe antrenamente dar și cu foarte multe activități educativ-distractive, jocuri și concursuri, stagiul a fost unul foarte reușit, copiii așteptându-l deja pe următorul. O parte din ei vor merge chiar în tabara de supraviețuire organizată de club în luna iulie în Munții Parâng.

Antrenamentele de Aikido, de durată și intensitate diferită, s-au desfășurat în întregime pe plajă, au fost diversificate și au inclus alergare și exerciții de respirație, tehnici speciale pentru stagiu, cu scopul de a sparge puțin ritmul antrenamentelor de la sală, dar și pregătire pentru examen. Într-o bună tradiție a clubului, examenul, care a durat aproape două ore, s-a desfășurat tot pe plajă, copiii marcând încă un pas în drumul lor pe calea Aikido-ului.

Distracție cu bananaDar nu numai antrenamentele de Aikido au fost foarte interesante. Celelalte activități din timpul stagiului i-au făcut pe copii să simtă din plin că sunt în vacanță. Fie că au jucat frunza, au tras de sfoară sau au jucat fotbal sau chiar rugby, râsul și buna dispoziție au făcut tot timpul parte din programul lor.

Plimbarea pe faleză, concursurile de aptitudini sau de cultură generală, întrecerile cu rolele, skateboard-ul sau trotineta, raidul cu banana sau canapeaua gonflabilă pe mare sunt doar câteva din activitățile care îi fac pe copii să se bucure an de an de stagiul de vară organizat de clubul Aikibudo și Sensei Mitu.

Poza de grupDistracția copiilor a culminat cu o zi întreagă la Aqua Magic, venită ca premiu pentru rezultatele bune obținute în stagiu și la examen și, ca orice stagiu de Aikido, ultima zi s-a încheiat cu o mult așteptată Sayonara Party.

Dorim să mulțumim și gazdelor noastre Hotel Felix din Eforie Nord, care sub atenta coordonare a doamnei director Caraman au arătat o deosebită întelegere, toleranță și grijă față de copiii.

AddThis Social Bookmark Button

S5 Box

Vă puteți conecta folosind un cont local sau contul Facebook asociat.