search back preload
header-test

Importanta exemplului propriu.

Cine isi doreste sa fie sanatos sa ridice mana!exemplul propriu

Tu? Tu? Si tu?

Ooook.

Pai hai sa vedem ce este de facut. Cine stie care sunt ingredientele sanatatii? Nu, nu te pun sa ridici mana, stiu ca nici prima data nu ai facut-o.

Sunt trei ingrediente principale: dieta, odihna si... cum? Da, vezi ca stii? Sportul.

Pe mine parintii m-au invatat sa fac sport cand eram copil. Da, au facut 'ce trebuia sa faca', m-au dat la un sport. Da, am facut sport cand eram mic. Si acum vin acasa de la serviciu, ma ocup de copil sa mearga la antrenament, dupa care ma asez pe canapea si ma uit la televizor pana se intoarce, ca sunt obosit dupa o zi de munca.

AddThis Social Bookmark Button

Citeşte mai departe...

Aikido pentru copii, la malul Mării Negre

Tehnică AikidoPentru că vara își manifestă din plin căldura moleșitoare, iar între betoanele orașului aceasta se simte înzecit mai apasătoare, și pentru că școala s-a terminat, clubul sportiv Aikibudo a organizat stagiul anual de vară la mare, pe litoralul românesc, la Eforie Nord.

Au fost prezenti peste 30 de copii cu vârste între 5 și 13 ani și, alături de Sensei Nicolae Mitu, 4 Dan Aikido - Aikikai, aceștia au fost ținuți în frâu de doi dintre Senpaii clubului, Miki și Sergiu.

AddThis Social Bookmark Button

Citeşte mai departe...

Masatake Fujita, începutul pasiunii pentru Aikido

Masatake FujitaMasatake Fujita, 8 dan Shihan Aikikai, s-a născut în aprilie 1937 în Shinkyo (astăzi Changchun), în Manciuria ocupată de Japonia, tatăl său lucrând acolo ca reprezentant al guvernului japonez. Familia sa a fost repatriată în 1948 în Sapporo, Hokkaido, orașul în care s-a născut tatăl său, iar în 1956, maestrul Fujita s-a mutat în Tokio pentru a studia la Universitatea Takushoku.

Deși la universitate se studiau, ca materii de bază, karate, judo, sumo sau kendo, maestrul a luat contact cu aikido-ul printr-o întâmplare, cu aportul fericit al tatălui său. Acesta îl cunoscuse pe O-Sensei în Manciuria, prin intermediul unui grup preocupat de studiul artelor marțiale și în a cărui conducere era implicat în mod activ. Astfel, tatăl maestrului, un judoka cu experientă, a studiat aikido sub îndrumarea directă a lui Morihei Ueshiba într-o vreme în care majoritatea practicanților de aikido erau oameni cu o experiență considerabilă și în alte arte marțiale.

AddThis Social Bookmark Button

Citeşte mai departe...

Stagiu aniversar Aikido Aikikai

Anul acesta, Fundația Română de Aikido Aikikai (FRAA) împlinește 14 ani de activitate, moment ce a fost marcat în luna noiembrie prin organizarea unui stagiu aniversar, la Cluj, în dojo-ul central, cu participarea majorității membrilor din toată țara.

Cele 7 antrenamente din cadrul stagiului au fost conduse de către deținătorii de grade 4 dan din România și au oferit, prin modul de execuție a tehnicilor, o demonstrație a moștenirii lăsate de maestrul Masatake Fujita în țara noastră.

AddThis Social Bookmark Button

Citeşte mai departe...

Shihan Stefan Stenudd la Constanța

La începutul lunii octombrie, Aikido Club Constanța a organizat la dojo-ul clubului un stagiu important, care l-a avut ca invitat, în premieră în România, pe Shihan Stefan Stenudd, vicepreședintele Federației Internaționale de Aikido, 6 DAN (Hombu Dojo, Tokyo, Japonia). Alături de Shihan Stenudd, stagiul s-a bucurat de prezența lui Patrick Livbom Sensei, preşedinte al Fyris Aikidoklubb Uppsala, Suedia.

AddThis Social Bookmark Button

Citeşte mai departe...

S5 Box

Vă puteți conecta folosind un cont local sau contul Facebook asociat.