search back preload
header-test

Bataus sau luptator ?

( 22 Voturi ) 

O foarte mare parte din zi am activitati care nu consuma energie. Cred ca din acesta cauza asta sunt un baiat agitat si putin cam nervos. De exemplu cand stau pe scaun dau tot timpul din picior. Am descoperit inca de la gradinita ca bataia cu baietii mai consuma din energia pe care o am. Toti i-mi ziceau ca nu e bine, dar eu tot ma bateam pentru ca asa ma mai racoream.

Acum 2 ani am fost foarte fericit cand am aflat vestea ca tata ma va duce la arte martiale, la ceva ce se numea Aikido Aikikai. Nu stiam prea bine ce inseamna si nici nu ma prea interesa. Important era ca urma sa mai consum din energie.

Asa am inceput sa particip regulat la antrenamente. Ceva pe parcurs insa s-a schimbat. Am avut o adevarata revelatie cand am constatat ca nu mai eram asa nervos. Mi-am dat seama ca in lupta nu este nevoie sa-ti ranesti adversarul. Am invatat ca un adevarat luptator nu sare la bataie din orice fleac.

Incepeam incet incet sa inteleg mostenirea frumoasa pe care a lasat-o O-Sensei Morihei Uyeshiba. Am inteles si ce inseamna numele de AI-KI-DO

AI- armonie, echilibru, unitate

KI- energie, spirit

DO- cale, metoda, mod de viata

Deci traducerea aproximativa a AI-KI-DO-ului ar fi "calea armonizarii diverselor energii ."

Am inceput sa vreau sa stiu cat mai mult despre Aikido drept urmare m-am pus pe treaba serios. Acum un an am dat examenul de 10 kyu iar acum patru luni mi-am dat examenul de 9 kyu. Am fost foarte fericit ca l-am trecut.

Din pacate in vacanta de primavara desii Sensei a pregatit un stagiu eu nu am putut participa. Totusi am urmarit cu interes peripetiile colegilor care au fost postate pe site.

Am inteles ca va mai fi un stagiu in vara. De abia astept sa particip. In vara doresc sa pot fi suficient de pregatit pentru a da direct examenul de 7 kyu.

Pana atunci le urez tuturor colegilor mei sa reuseasca sa invete cate ceva bun din Aikido

AddThis Social Bookmark Button

S5 Box

Vă puteți conecta folosind un cont local sau contul Facebook asociat.