search back preload
header-test

Intr-o dimineata

( 187 Voturi ) 

IarinaUff!... E din nou dimineata. Iarasi trag mami cu tati de mine sa ma trezesc si sa merg la gradi. Incet, incet, mai de voie, mai de nevoie, ma pun pe picioare si merg la baie. Totusi, dupa ce m-am spalat zdravan cu apa rece si in timp ce savuram un sandwich crocantel-crocantel facut de tati, mi-am dat seama ca ziua de astazi a inceput bine. Ma uit pe fereastra si vad razele soarelui jucandu-se de-a v-ati ascunselea cu mine. Ha, ha: l-am vazut, este dupa norisorul acela in forma de cal inaripat. Cred ca in sfarsit a venit primavara.

- Hai, fetita blonduta, sa mergem la gradi! Daca te vede soarele, se bucura si iese de tot de dupa norisori!

M-am imbracat iute-iute si m-am grabit spre gradi. De cand fac antrenamentele de aikido-aikikai, parca ma imbrac si ma misc mai repede si mai precis decat inainte. Sau o fi de la faptul ca am crescut?

In drum spre gradi, ma gandesc la antrenamentul de aseara. Sensei Mitu ne-a pus in cerc si ne-a povestit din nou despre O-Sensei, batranelul acela simpatic care lumineaza dojo-ul cu figura sa blajina. Ne-a povestit despre cele doua revelatii pe care acesta le-a avut si care l-au facut sa inteleaga ca intr-o arta martiala completa, importanta nu trebuie sa fie lupta, ci iubirea. Ca important nu este sa invingi, ci sa nu ajungi sa lupti decat daca este absolut necesar. Ce frumoasa si ce completa arta martiala a reusit sa puna in practica! Iar eu acum o invat de la Sensei Mitu.

Iarina Raducanu

AddThis Social Bookmark Button

S5 Box

Vă puteți conecta folosind un cont local sau contul Facebook asociat.